Gradinita Romano - Americana Bacau

„Educatia cu care copilul intra in viata se resimte cateodata chiar pana la varsta cea mai inaintata.” – Solomon

Distanţa dintre generații a lăsat departe de noi, părinții, momentele petrecute la grădiniță.

Din fericire, vine din nou vremea să ne bucurăm de farmecul grădiniței, de data aceasta împreună cu copiii noștri. Acum, ca părinți, reevaluam importanța acestui prim contact cu forma de educare, îngrijire și socializare, ce deschide drumul educațional al copiilor.

Atent supravegheaţi de personal calificat, tânăr, vesel, dinamic, copiii descoperă cu zâmbetul pe buze tainele muzicii, ale desenului, tainele dansului sportiv și ale limbii engleze. Fac primii paşi în matematică şi încearcă să descopere mediul înconjurător.

Fiind grădiniţă autorizată/acreditată ARACIP, suntem foarte atenţi cu pregătirea pentru şcoală, astfel, copiii de la Grădinița Româno-Americană, pleacă foarte bine pregătiţi în clasa pregătitoare.

Venim în întâmpinarea copiilor cu:

 

 • „Castelul poveștilor”, cu atmosfera caldă și tradiția celor 7 ani de acasă, care dezvoltă imaginația creatoare a celor mici;

 • O formare pozitivă, prin îndrumarea dată de educatoare cu vocație;

 • Afecțiune, joc didactic și interactivitate educațională;

 • Introducerea în cultura românească autentică, dar și în cultura altor popoare;

 • Integrarea mai ușoară în mediile educaționale ulterioare, prin comunicare și interacțiune socială.

Filosofia  noastră este construită în jurul conceptului de life-long learning (învățare pe întreg parcursul vieții). Curriculum-ul este construit în jurul unui set de valori cuprinse în Profilul celui care învață și urmărim formarea unor tineri echilibrați, pentru care pregătirea intelectuală, emoțională, etică și fizică sunt la fel de importante.

Gradinita Bucuresti Romano - Americana - Obiective

Obiectivele noastre

 • EDUCATIE formată pe potențialul individual al fiecărui copil printr-un învățământ care să ofere o perspectivă internațională și să dezvolte pasiunea și dragostea de a descoperi noi conținuturi în fiecare zi.

 • CURRICULUM care va asigura o bază solidă în achiziționarea noțiunilor și abilităților descoperite în fiecare zi în universul literaturii, matematicii, științei, artei.

 • MEDIU care oferă atât grijă și atenție, dar și un spațiu modern în care fiecare copil are posibilitatea să își dezvolte la maxim potențialul și să se simtă apreciat.

 • PERSONALITATE puternică modelată pe parcursul școlarizării, cu experiențe de învățare inedite, deprinderi, abilități, talent cultivat și încurajat, dar și încredere în potențialul descoperit în fiecare copil zi de zi.

Oferta educationala

Oferta noastra educationala cuprinde:

 • Program de activitati pe toata durata anului scolar (1 septembrie 2022 -30 Iunie 2023).

 • Program distinct al Gradinitei de Vara in perioada 1 iulie 2023-31 august 2023

 • Program zilnic prelungit de luni pana vineri: 08:00-17:00.

 • Program zilnic de activitati integrate: activitati de dezvoltare personala, activitati pe domenii experientiale, jocuri si activitati liber-alese, care vizeaza domeniile de dezvoltare: Stiinte, Limba si comunicare, Estetic si creativ, Psihomotric, Om si societate.

 • Sesiuni zilnice de invatare a limbii engleze cu profesorul-facilitator.

 • Educatoare si asistent-educator la fiecare grupa de prescolari.

 • Copiii dintr-o grupa au varste apropiate si sunt maxim 15 prescolari.

 • Activitati in afara gradinitei, in spatii neconventionale, excursii periodice, tabere anuale.

 • Participari organizate la festivaluri si serbari scolare tematice in si in afara gradinitei.

 • Consiliere parentala si asistenta psihopedagogica, la cerere.

 • Evaluare logopedica gratuita si terapie logopedica, la cerere.

 • Posibilitatea de a desfasura cursuri si ateliere optionale in functie de preferintele copiilor si optiunile parintilor.

 • Cluburi opționale – șah, dans, balet, inot, karate, pian, actorie etc

 • Sport de 3 ori/ săptămână cu profesor calificat

Curriculum

Curriculum-ul parcurs în unitatea noastră îmbină ideile pedagogiei românești cu ideile pedagogiilor alternative din lume și încearcă să se situeze în acord cu tendințele inovatoare în domeniul curriculum-ului internațional.

 
 

Curriculum in limba romana

Activitățile planificate urmăresc programa avizată de Minister și promovează conceptul de dezvoltare globală, care vizează cuprinderea tuturor aspectelor importante ale dezvoltării complete a copilului, în acord cu particularitățile sale de vârstă și individuale. La Grădinița Româno-Americană, oferim condițiile specifice pentru dezvoltarea deplină a copilului, tot personalul fiind implicat în reușita educațională.

Procesul de învățare durează toată ziua, fiecare act intreprins fiind unul educativ. Se învață atât prin explorare, cât și prin joc, copilul fiind ulterior capabil să învețe în cadrul unor activități independente.

Limba engleza

În Grădiniță citim și/sau scriem în limba engleză pentru a învăța limba în sine, a învăța cum funcționează limba, a învăța prin intermediul limbii despre lumea din jurul nostru. Cartea în limba engleză înlocuiește manualul de limba engleză, asigurând un context autentic, plin de înțelesuri, în strânsă legătură cu nevoile și interesele copiilor.

Facilitati

Grădinița funcționează într-o clădire moderna si spatioasa situata in centrul orașului. Acest spațiu l-am organizat într-o manieră inovativă cu scopul de a stimula copiilor gustul pentru investigație și acțiune, de a-i provoca să se exprime și de a-i angaja în relații sociale de grup.

Fiecare sală / spațiu constituie contextul material în care se desfășoară educația și este special amenajat pentru copii, în așa fel încat să constituie elemente de bază în experiența de viață și să trimită acestora mesaje esențiale pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Din randul facilitatilor oferite de Gradinita Romano – Americana Bacau amintim:

 • Curte proprie foarte spatioasa (aprox. 1.000mp) pentru activitati zilnice in aer liber.

 • Sali de grupa amenajate pe nivel de varsta ce au destinatie doar pentru activitatile educative.

 • Dormitor separat pentru perioada de somn.

 • Asistenta medicala.

 • Sala pentru servirea mesei.

 • Fise de progres scolar periodice, comunicate individual familiilor.

 • Informari saptamanale cu privire la activitatile desfasurate.

 • Caiete-suport de lucru avizate MEN, elaborate de edituri didactice.

Masa

 • Copiii sunt zilnic răsfățați cu două mese pregătite și doua gustari, din preparate 100% naturale.

 • Meniurile copiilor sunt concepute săptămânal și sunt alocate fiecărei zile astfel încât să respecte toate principiile alimentare privind glucidele, proteinele, lipidele, substanțele minerale și vitaminele.

Admitere

Părinții interesați  pot suna pentru o programare la numărul de telefon +40 742 423 333 în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

 
 

Procedura de înscriere a copilului la Grădinița Româno-Americană are următorii pasi:

 • Discuție cu un reprezentant din partea grădiniței.

 • Completarea dosarului de înscriere – formular de înscriere, oferta educațională, copie certificat nastere copil, copie C.I parinti și dovada plății taxei administrative.

Tarife

Grădinița Româno-Americană oferă copiilor care-i trec pragul un mediu în care siguranța, bunăstarea și dezvoltarea lor armonioasă sunt primordiale.

Într-o atmosferă caldă și relaxată, dar dinamică și stimulativă, bazată pe înțelegere și respect reciproc, copiii sunt expuși unor experiențe de învățare care stimulează curiozitatea și creativitatea. Aceste experiențe sunt astfel concepute încât să permită fiecărui copil să își descopere identitatea proprie, să-și dezvolte o imagine de sine pozitivă și să devină independent și responsabil.

Grădinița prețuiește parteneriatul părinților cu profesorii-educatori și încurajează participarea activa a celor dintâi la activități din care copiii să învețe despre diversitate și provocările vieții.

Anul școlar 2023 – 2024:  Septembrie 2023 – Iunie 2024
TARIF GRADINITA (3 ANI – 6 ANI):
Program prelungit (08.00 – 17.00):  1200 lei/ taxa lunara + 25 lei masa/zi

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei, lecții de limba engleză / zilnic, program somn, activități liber alese, gustarea de după-amiază)

Program scurt (08.00 – 12.00): 1100 lei/taxa lunara + 25 lei masa/zi 

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei și lecție de limba engleză / zilnic)

TARIF GRUPA BABY 2 – 3 ANI:
Program prelungit (08.00 – 17.00): 1200 lei/ taxa lunara + 25 lei masa/zi 

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei, lecții de limba engleză  zilnic, program somn, activități liber alese, gustarea de după-amiază).

Program scurt (08.00 – 12.00): 1100 lei/taxa lunara + 25 lei masa/zi 

(programul cuprinde: mic dejun, gustare, masă de prânz, activități instructiv educative conform programei și lecție de limba engleză  zilnic).

Toate aspectele financiare și discount-uri sunt menționate în contract. Costurile nu se modifică în cazul în care copilul nu se prezintă la grupa. Costurile prezentate includ activitățile educaționale și mesele, dar nu și cluburile opționale!

Taxa de inscriere: 500 LEI

Discount sora/frate: 5%