Cine suntem?

Despre noi

Povestea noastra

2001
Inceputul

2002
Autorizare

2008
Acreditare

2021
Atestare noua locatie

Scoala-primara-Gradinita-Romano-Americana-Povestea-noastra-2001

Povestea noastra incepe in anul 2001 cu pasiunea de a oferi servicii educationale de calitate sub forma unui program bilingv (roman-englez), bazat pe metode si strategii didactice moderne, activ-participative, adaptate Curriculum-ului national.

In urma vizitei efectuata un an mai tarziu (2002) de catre echipa de evaluatori ai Comisiei Nationale pentru Evaluarea Invatamantului Acreditare Prescolar si Primar, institutia noastra a fosta autorizata Ministerul Educatiei si Cercetarii.

In anul 2008 ne-a trecut pragul comisia de evaluatori ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Preuniversitar (A.R.A.C.I.P), aceasta acordandu-ne acreditarea pentru nivelurile prescolar si primar.

In anul 2021 ne-am mutat intr-o noua locatie, moderna, spatioasa dotata cu o curte generoasa, situata in centrul orasului Bacau pe Strada Traian, Nr. 6. In acelasi an a avut loc si ultima vizita privind nivelul calitatii educatiei, in urma careia am obtinut atestatul cu calificativul FB pentru noua locatie.

Viziunea noastra

O unitate scolara respectata de parinti, elevi si profesori, care sa desfasoare un invatamant performant si adaptat cerintelor comunitatii locale si internationale.

Totodata, scoala isi propune o abordare holistica, multi-senzoriala, promovand un tip de invatare prin experiment, prin explorare, urmarind toate cele patru stadii de excelenta in formarea unui om complet: explorarea, descoperirea, cunoasterea si excelenta.

Educatorii, profesorii si parintii lucreaza impreuna pentru a permite copiilor sa creasca si sa se dezvolte in conformitate cu nevoile individuale.

Gradinita este o lume in miniatura, dedicata cu totul copiilor, avand ca principala activitate jocul.

Nu trebuie insa sa uitam ca varsta prescolaritatii si a scolaritatii este o perioada de achizitii culturale.

Climatul educational confera o atmosfera stimulanta, care va permite copiilor sa se adapteze si sa se dezvolte in conformite cu propriile aptitudini si interese.

Misiunea noastra

Abordarea noastra educationala se adreseaza deopotriva mintii, emotiei si simturilor, promovand invatarea prin experiment, explorare si descoperire.

Misiunea noastra este sa cream un mediu academic in care copiii invată in sprijinul valorilor umane cum ar fi: cinste, integritate, munca, initiativa personala, solidaritate si toleranţă. Promovam invatarea limbii engleze si ne propunem sa dezvoltam in viitorii lideri abilitatile de comunicare, creativitatea si gandirea critica, pregatindu-i pentru o lume democratica, interdependenta si a schimbarilor rapide.

Copiii sunt incurajati sa fie motivati pentru o educatie dinamica si participativa in cadrul unui mediu competitiv nu cu ceilalti, ci cu propriile forte. Ne dorim ca toti elevii nostri sa exceleze in domeniul academic, dar sa se dezvolte si pe plan personal, de aceea oferta noastra este pliata pe abilitatile si nevoile fiecarui copil.

Obiective

  • Educatie formata pe potentialul individual al fiecarui copil printr-un invatamant care sa ofere o perspectiva internationala si sa dezvolte pasiunea si dragostea de a descoperi noi continuturi in fiecare zi. Demersul educational la Gradinita & Scoala Romano – Americana respecta normativele curriculum-ului intr-o abordare moderna si creativa pentru dezvoltarea personalitatii copiilor.
  • Curriculum care va asigura o baza solida in achizitionarea notiunilor si abilitatilor descoperite in fiecare zi in universul literaturii, matematicii, stiintei, artei. Un continut gandit si adaptat nivelului de intelegere a fiecarui copil impartasit spre insusire cu o mare iscusinta didactica prin metode creative si activ-participative.
  • Mediu care ofera atat grija si atentie, dar si un spatiu modern in care fiecare copil are posibilitatea sa isi dezvolte la maxim potentialul si sa se simta apreciat si sigur pentru a cultiva increderea si respectul de sine, atat din punct de vedere academic, dar si social.
  • Personalitate puternica modelata pe parcursul scolarizarii, cu experiente de invatare inedite, deprinderi, abilitati, talent cultivat si incurajat, dar si incredere in potentialul descoperit in fiecare copil zi de zi.

Acreditare

Institutia noastra ofera din anul 2001 servicii de educatie sub forma unui program bilingv (roman-englez), bazat pe metode si strategii didactice moderne, activ-participative, adaptate Curriculum-ului national.

In urma vizitei echipei de evaluatori ai Comisiei Nationale pentru Evaluarea Invatamantului  Acreditare Prescolar si Primar, s-a obtinut autorizarea institutiei noastre de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii la data de 05.09.2002.

In data de 15.12.2008, a trecut pragul institutiei noastre comisia de evaluatori ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Preuniversitar (A.R.A.C.I.P), aceasta acordandu-ne acreditarea pentru nivelurile prescolar si primar.

Accesând acest link puteţti vizualiza Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, nr. 3559/30.03.2009, privind acordarea acreditarii pentru institutia noastra, Scoala Romano-Americana din Bacau.

In anul 2021 a avut loc ultima vizita privind nivelul calitatii educatiei, in urma careia am obținut atestatul cu, calificativul FB si un nou Ordin de Ministru nr. 5567/05.11.2021 pentru locatia din Str. Traian nr. 6 Bacau.